Maraton

Godmorgon!

Ska möta upp Klara om ett tag sen ska vi dra till gymmet. Idag är det premiär för mig på spinning, spännande! På Aktiverum är det både dans- och spinning maraton och det ska bli så himla kul. Mitt och Klaras schema för vår förmiddag ser ut såhär:

9:00-9:30 Spinning
10:00-10:30 Afrodans
10:30-11:00 Zumba
11:00-11:30 SH'BAM

Känns bra att vara tillbaka nu efter all onyttig julmat, skräpmat i alla former m.m. Nu in på det nya året är det slut med massa skit i veckorna, ett choklad hit och en läsk dit.. Usch nej. Nu ska det bli ändring på både mat och träning.


The key: Motivation

Försöker intala mig själv att jag ska ändra mina mat- och tränings vanor till det bättre nu som ett nyårslöfte. Men att bara säga "jag ska bli fit till sommaren 2013" är inget konkret mål.. Sätt istället upp inom några månader (delmål) att du t.ex ska träna ett visst antal pass i veckan och inte äta kolhydrater på kvällarna, eller något i den stilen.
Mål som du faktiskt kan uppnå och vara stolt över istället för att bli besviken när det visar sig att det inte gick som du tänkt.

Men huvudnyckeln i allt detta är att inte ge upp. Aldrig! Det tar ibland tid för kroppen att reagera och visa resultat. Det kommer att ta tid för vågen, dina bekanta och speciellt dig själv att se skillnad. Men ge inte upp när det känns tungt, utan tänk på de mål du satt upp och tänk på varför du valt just dem, det måste ha varit en speciell anledning, inte sant?

Keep fighting!


Just nu

Dax för bio med mormor, morfar och småkusinerna. Ska bli riktigt kul faktiskt!
 

Emporia

Kom hem från ett besök i Malmö, på Emporia med Klara vid fem tiden. Vi var där redan klockan tio i morse när de öppnade för att få ut så mycket av dagen som möjligt.
Tog en himla tid att bara ta sig igenom hela köpcentret med alla affärer och så.
Blev en del shopping och en god lunch på Jensen's. Avslutade med varsin smoothie/juice från Joe & The Juice, himmelskt god! Fantastisk trevlig dag med en massa härligheter och skratt.
 
Klara
 
"Litet" glas..
 
"Liten" cola.. sjukt!
 
Smoothie från Joe&The Juice,
med smak av jordgubb, banan & äpple!
 
 
 
Shopping
Hollister. Love it!
 
NewYorker väska med dödskallar detaljer
 
Onödigt att slänga i solariet när detta finns.. hoppas den är bra bara!


 

New in

Var ute en runda med mamma på först Lager 157 och sen Väla idag och ensamma, det var vi definitivt inte!

Hittade ett par Monrow byxor som jag fastnade för direkt! Bilden nedan gör dem dock inte helt rättvisa. Bättre bild lovas första gången jag bär dem.

Imorgon bär det av från Helsingborg till......?? För att trängas med alla andra shopping glada människor, men värt, är det alltid! Läs imorgon för att få reda på var!


lovely x-mas

Har haft en bloggpaus nu under julen som ni säkert har märkt. Det har varit så mycket som hänt så bloggen har fått stå till sidan. Det är trots allt bara jul en gång om året!
 
Började julafton hemma hos mamma, mys under förmiddagen och sen åkte vi hem till mormor och morfar för att kolla Kalle Anka och träffa släkten. Vart helt konstigt förresten att de klippt bort den svarta dockan i första "kortfilmen" av Kalle Ankas jul.. det såg inte rätt ut liksom. Tycker de har gått för långt vad det gäller rasistiska saker.. Jag tycker att det är värre att peka ut dessa saker och ta bort dem än vad de är från början. Alltså det är mer rasistiskt att påpeka dessa saker än att låta dem va. Alla har mått fint innan dessa ändringar började, menmen. 
 
Vi åt fantastisk god julmat, öppnade en massa julklappar (tack släkten för alla klappar!), tävlade om mandelgåvan i julgröten och kämpade om flest julklappar i julklappsspelet. En lyckad julafton helt enkelt och jag är galet nöjd med mina julklappar. Fick en himla massa saker som jag är super glad över!
 
Annandagen (igår) spenderades hos min moster och kusiner för att fira "mini-jul" med dem. Fick en lock-platt-våffel tång av dem, i samma kit så man kan byta "munstycket" efter vilken frisyr man vill ha. Så bra!! 
 
Så hela min jul har varit underbar detta år, precis som förra och förra igen. Fick in julstämningen och julkänslan långt innan julafton och började julpynta långt innan man bör göra.. men varför göra som alla andra hela tiden? På tal om det så kan man ju lika väl för lägga mandeln i en köttbulle istället för i julgröten! En kul utmaning faktiskt, haha. Galen idé! 
Nästa års grej kanske??
 
Mormor och Morfars fina gran! Och alla mina julklappar därunder..
....nästan
 

Lördag

Dagen började med en lång sovmorgon för att sedan slå in pappas julklappar när han var på gymmet.
Sen har jag bara varit hemma hela dagen och tagit det väldigt, väldigt lugnt. Har fått en fruktansvärd hosta så jag knappt kunde prata i förmiddags så hes jag var av allt hostande, hemskt!
 
Pappa drog ut en sväng på Väla och Ikea men jag bestämde mig för att stanna hemma och vila.. Så jag förhoppnigsvis är frisk, eller i alla fall bättre på julafton. 
 
Har precis ätit en super god middag och nu väntar filmen Safe, vi ska krypa upp i soffan alldles strax och mysa och byta julklappar eftersom pappa åker till Stockholm till våra kusiner över julen och jag ska va hos mamma.
 

Jullov

Hade äntligen julavslutning i skolan idag.. Så härligt det ska bli med några veckors lov!
Idag har mamma och jag köpt och pyntat vår julgran.. Som vart lite sne i stammen så den ramlade ett flertal gånger (utan pynt i) när den stod i foten.. Haha. Men nu är den på plats och är så fin så.

Ska ta bättre bilder med min systemkamera sen, detta är bara min mobilkamera som bilden är tagen med!


Alanya

Hur skönt hade det inte varit att åka iväg en vecka eller två till detta underbara land igen?? Träffa kompisar man lärde känna, sola/bada och bara ha kul.. Värmen framförallt.. Nu när det är så grått och trist väder här i Sverige.. Usch.


Birthday

I helgen fyllde jag äntligen år! 
Jag och mamma började att fira mig i fredagskväll med en underbar middag och filmmys i soffan. Sedan presenter på morgonen när jag vaknade. Fick bl.a biljetter till Johan Glans world tour of scandinavia, pengar, smycke osv. Vart super nöjd, tusen tack bästa mamma!
 
Sen på min födelsedag i lördags 15/12 åkte jag och pappa in till Köpenhamn, gick på ströget, åt en super god middag på Jensen's Böfhus och avslutade kvällen med musikalen Love never dies, uppföljaren till The Phantom Of The Opera. Super bra var den!!
Jag älskar att gå på musikal, teater, osv! Super födelsedagspresent. Tack bästa pappa!
 
Sen fick jag även jätte fina presenter av resten av min familj, några bilder kommer nedan.
 
Vill avsluta med att tacka för alla gratulationer från min famil, vänner och bekanta. 
Min dag var super och jag kan knappt vänta tills nästa år då jag fyller 18!!
 
Teatern i Köpenhamn vi såg musikalen på.
 
 Hollister tröjor och bodysplash, älskar dem!
 
Tröjan fick jag av mormor och morfar (har på mig den just nu, super mjuk och gosig!)
 
 
 
 

Jag kan, jag vill, jag orkar

Mottot i överskriften har följt mig genom de senaste åren i mitt liv. Började på fotbollsträningarna för några år sedan.
Vi kan, vi vill och vi orkar. Så sant, och detta har jag kört i flera år fram tills idag.

Ska i alla fall över på gymmet nu hade jag tänkt, så fort regnet avtar en smula så jag slipper bli dyngsur.. Fick sluta tidigare från skolan, skönt! Så perfekt tidpunkt att dra en sväng till gymmet då jag jobbar ikväll.

Laddar upp med lite frukt och vatten, nyttigt ska det va!


Step Up Revolution

 
Såg precis klart Step Up Revolution och här får ni trailern för er som inte sett den.
Den var/är så otroligt bra!! Är fullkomligt in love med alla dansmoves och handlingen, så bra! 
Har bara sett den första step up filmen och den var riktigt bra, men denna tar faktiskt priset!
 

Julfika

Sitter på Espresso House med mina girls och har precis fikat och bytt julklappar, super mysigt!
Har fått bodybutter, nagellack och en ansiktsmask. Allt i rosa! Så perfekt till mig, hihi.
Blir hemma spa för min del snart!

 


Torsdag

Dagen har sett ut ungefär såhär;
Slutade skolan redan 12, super skönt! Var sjukt illamående på matten i morse och sjuka kramper i magen så jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Tjejer, ni vet hur det är! Hemskt..

Sen mötte jag upp Farmor i alla fall och åkte hem till mig och fikade. Fick även mina födelsedagspresenter eftersom vi inte kommer träffas i övermorgon när jag fyller år! (Sjukt att det är i övermorgon när man har väntat ett helt år.. Som alltid).

Sen har jag bara varit hemma hela kvällen, kollat ett dussin avsnitt av Glee och började precis kolla på Step Up revolution, grymt bra film verkligen! Har inte hunnit se klart hela dock, så det får vänta tills imorgon.

Nu ska jag krypa ner i min gosiga säng och sova många timmar! Sovmorgon till 10 imorgon, ibland har man det bra alltså!
Sweet dreams.


SH'BAM

Äntligen är min förkylning borta! Är fortfarande lite snuvig i näsan men nu räknar jag mig själv som frisk i alla fall.

Så jag tog tillfället i akt och tränade lite SH'BAM idag. Nu release, dvs nytt program som kommer vara tre månader framöver så man kan lära sig koreografier osv ordentligt.

Belönade mig själv med ett glas julmust såhär mitt i veckan, vilket egentligen är fel. Man ska inte belöna sig själv med sk*t.. Utan med något annat, som en ny tröja t.ex..

Vad belönar du dig själv med när du varit duktig på gymmet?


Ombyggnad

När jag kom till jobbet idag så var det inte riktigt som vanligt.
Nu har Aktiverums utbyggnad tagit fart på riktigt då jag förvånat ser att halva barnrummet är borta när jag kom till jobbet idag. Eller, helt borta är det inte, men halva rummet är avspärrat så nu får man i princip gå in och backa ut, men vi gjorde det mysigt ändå och byggde upp med kuddar och sackosäck och gjorde en liten myshörna vid tvn. Soffan fick inte plats längre, därför står den på bordet på andra delen av barnrummet som inte används längre. Men barnrummet ska byggas ut igen sen när de gjort klart de nya väggarna.
Tror allt ska vara färdigt någon gång nästa år, när vet jag inte riktigt men det kommer hur som helst bli super, det är jag helt säker på!
 
Här har en stor del av barnrummet försvunnit som ni kan se, kuddhörnan och lite hyllor finns till höger om bilden och till vänster, bakom det rosa bordet är mys/tv hörnan! 

Dagens outfit

Ny tröja från Only som jag fick igår på kalaset av moster, love it! Och byxorna är från Zara.


Helgen

Julfest med jobb (Aktiverum) - Lördag
Vart upphämtade på Aktiverum med en stor, super fin buss som körde oss till Hallandsåsen där festen skulle hållas. God mat, många härliga skratt och trevligt folk. Vad mer kan man begära? 
Mest skratt under kvällen var nog när vi skulle dela ut julklappar. Alla hade fått en egen "hemlig kompis" liksom som man skulle köpa en julklapp till och sedan rimma om personen så de andra skulle gissa vem det var till!
Kvällen var mer än lyckad och jag är verkligen lyckligt lottad att jag har så underbara kollegor som jag trivs otroligt bra med. 
Bild från bussen, därför den är så mörk + mobil kamera kvalitet..
Sammanfattning av kvällen, (Gabriellas kollage)
 
 
 
 
 
Släktkalas - Söndag
Släktkalas för mig och morfar, super mysigt! Vi samlade ihop släkten som varje år och firade morfar och mig, jag fyller först år om en vecka och morfar förra veckan typ så det blev perfekt mitt emellan våra födelsedagar. 
Pajer, pastasallad och mormors underbara jordgubbstårta, love it!
En skön och lugn eftermiddag/kväll med presenter och umgänge man tyvärr inte träffar så ofta som man borde. Men snart är det jul och då är det dax igen! 
 
Dagens outfit
 
 
 

Summer 2012

Saknar sommaren!!
Bara ben, härligt väder, bada i pooler och hav, smarriga drinkar. You name it!

Godmorgon

Godmorgon! Då var det lördag igen, härligt! 
Ska jobba nu några timmar och sen hem för att fundera ut vad jag ska ha på mig.. hmm.. jag vill inte vara överklädd, men samtidigt inte underklädd heller.
Hur ser den lämpligaste klädseln för julfest ut egentligen?
Bild från den gamla lägenheten hos pappa.

VS Fashion Show

Super mys en fredagskväll som denna!
Ska glida ner i sängen nu och försöka få några timmars sömn innan jag ska upp och jobba imorgon bitti följt av julfest på kvällen med jobb, mer om det imorgon.
Sov gott!

Sk*t Matte..

Förstår inte riktigt vad jag håller på med i matten just nu.. Men jag gör så gott jag kan!
Som tur är slutar lektionen snart och då ska vi ha idrott, äntligen något man faktiskt är bra på. Boxning idag, kör vi!


Christmas feeling

Har tänkt upp lite ljus i mitt rum för att få upp värmen och mysfaktorn lite grann.
Ska in i duschen snart och sen tidigt i säng, behöver många timmars sömn i natt känner jag. Skola tidigt med idrott m.m imorgon.. Men imorgon är det fredag! Så otroligt skönt!


Dagens outfit

Ny tröja från Ullared, super mysig! Och vanliga blåjeans från Ginatricot + Uggs.


Pain is temporary, quitting is forever

Godmorgon inspiration!
 

Det går bra nu

Svenskaprov - Antiken - Check!


Just nu

Sitter på naturkunskapen och har jobbat cirka 1,5 timme och nu är det rast i några minuter innan jag ska fortsätta att skriva på mitt resursarbete om överfiske och vattenbrist. Väldigt intressant faktiskt och jag känner att det är tur att jag har lätt för att formulera mig när jag använder det svenska språket i skrift eftersom arbetet skulle max vara på sex A-4 sidor. Galet! Vet faktiskt inte vad minimum är.. men det löser väl sig. Har just nu skrivit två A-4.. 
Wish me luck!
 
 
 

Lovely December

Jag verkligen älskar vintern! Speciellt snön, allt julmys som julafton och julklappar och såklart min födelsedag.
Kylan är dock inte så kul.. Men varför vara negativ när man ändå inte kan göra något åt saken? Vintern varar ändå väldigt länge så det är lika bra att se det positiva i det!

Och min födelsedag närmar sig med stormsteg, 12 dagar kvar bara!
Can't wait!


Julskyltning

Ska snart ner i stan med pappa och ett härligt gäng från Aktiverum och käka på Haket och fira första advent. Kommer bli super mysigt är jag helt övertygad om!


Just nu: Påväg till..

Louise!
Ska kolla lite film, uppdatera oss om det senaste som hänt i våra liv, haha och bara ha det väldigt mysigt! Blir inte en super lång kväll i och med att Louise ska upp tidigt och jobba imorgon, men för mig blir det sovmorgon och lite Glee när jag kommer hem igen tror jag. 
 
Bild från min inflyttningsmiddag, hittade ingen annan såhär i farten!
 

Borgen

Glömde berätta att jag jobbade på borgen för några dagar sedan, så otroligt kul! Som vanligt alltså! Tredje gången vart det och allt känns kanon, plus att jag har fått lära mig nya stationer varje gång jag varit där vilket är väldigt bra tycker jag.

Denna gång var det ett event på ca 40 pers och jag fick en station som gick ut på att man skulle bygga en figur av järnbitar (som vägde ganska mycket!) och kallt som gud vet vad var det.. Och varmare blir det inte, brrr!

Märkte först efter ett tag att mina skor läckte in vatten och kyla (hål längst fram i båda skorna) och när jag gick genom gräset kan ni själva gissa vad som hände..

Så ja.. Jag fick stå i nästan fem timmar med blöta fötter och frysa, jag hade på mig ett linne, långarmad tunn tröja, en fleecetröja + en fleecetröja till och så min jobbtröja.. Helt sjukt..

Och nu ligger jag här med värsta förkylningen tyvärr.. Hoppas jag blir frisk snart så jag kan komma på banan med träningen igen, har lite planer och mål som ska sättas upp!
Mer om det när jag är frisk!


Första december

Hur mysigt på en skala är det inte?! Det är första December det snöar!!
Julmys på hög nivå! Snart är det jul, jippi!