Shopping

Har varit en runda med Louise först på Väla och nu är vi påväg hem från Lager 157. Hittade en ny tunika från Monrow, två linne av deras egna märke och en oversize tröja från Bondelid.

Nu när jag kommer hem ska jag med pappa en liten sväng till den nya lägenheten för att mäta lite för nya möbler osv. Ska bli jätte kul, två veckor på lördag.. Helt sjukt vad tiden gått fort!


Dagens outfit

Tunika - Istanbul, Turkiet
Jeans - Ginatricot


Just nu

Sitter på bussen påväg ner i stan. Ska fira Anny för idag fyller hon år, grattis igen twini! :D<3

Hörs senare, peace!


Back in school..

Tillbaka på riktigt i skolan.. nu kör vi.. hepp!

Blocket annons

Denna länk: http://www.blocket.se/helsingborg/Bord_x_3_42321552.htm?ca=23_3&w=0 leder till min och pappas annons på blocket.se.. vi ska försöka sälja vårt vardagsrumsbord, skrivbord och matbord. Kika in om ni känner för det :)

Kvällsmat - check

Lite mer mmm.. I livet!


Måndag - jobba

Har nu bytt dag på jobbet så jobbar nu måndagar istället för torsdagar. Detta är pga mitt schema i skolan har ändrats till det sämre så jag var tvungen att byta dag. Men det är löst nu och allt är okej :)

Två timmar och tjugo minuter kvar, sen hem och ta det lugnt och mysa litta!


Just nu: Naturkunskap

God middag! Typ..

Började dagen halv tio med engelska, ny lärare men tror det kommer bli bra. Ska verkligen ligga i nu för att nå mitt mål i denna kurs!

Just nu har vi naturkunskap, snart lunch. Ny lärare här också, hela dagen idag faktiskt. Efter lunch blir det historia.

Två nya ämne och tre nya lärare, det kommer nog bli bra till slut.


BodyCombat maraton Studio Aktiverum

Igår (lördag) var det maraton på Aktiverum där de körde BodyCombat i två timmar, plus en halvtimmes teknik innan. Grymt starka personer som deltog, glatt humör och stenhård inställning. Har man bestämt sig för att klara något så gör man det.
 
Jag fick i alla fall äran att fota detta happening och det är jag väldigt glad över, tycker det är så himla kul!
Så här kommer några bilder jag har tagit och redigerat. Bloggen försämrar tyvärr kvalitén på bilderna, samma sak på Facebook fast bilderna finns där också i mitt album "Photography" för er som vill kolla där också! :)
 
 

Väla och Ikea

Fy attans vad det regnar! Helt galet är det.. Men det är ingen nyhet, alla har väl antingen sett eller upplevt detta skyfall..

Idag har jag och pappa varit på Väla och Ikea, först på väla för jag behövde två nya BH och en ny mascara (inte varje dag man handlar underkläder med sin pappa). Men jag skämms inte, alla behöver det så det är ingen big deal för min del i alla fall.

Sen Ikea för möbler till nya lägenheten, exakt tre veckor kvar idag.. Galet! Hittade ett nytt skrivbord och datorstol, perfekt till mitt nya rum :)


Världens bästa app!

Världens bästa tjej-app just nu, jätte användbar!


Just nu

Håller på att rensa mitt rum på saker jag inte använder eller vill ha längre. Flyttar som sagt om tre veckor, så jag börjar småfixa mina saker redan nu så de är klara sen.
Har dock en liten paus och sitter och smaskar på lite ostbågar, men vaddå? Det är lördag.. Lite onyttig får man väl va ;) hihi


Snart..

När jag blir frisk från detta skitet, körtelfeber.. så ska jag följande:
 
- Göra ytterligare ett hål i örat, precis över det jag har nu, i höger sida.
 
- Vara med i idrotten i skolan, jag ska behålla och få mitt "A" i slutbetyg!
 
- Träna skiten ur mig och börja bygga muskler på Aktiverum.
 
- BodyCombat, BodyPump, Funktionell - och cirkelträning, BodyBalance, Zumba & SH'BAM och kämpa i gymmet såklart.
 
 
 
 
Saknar att ha på mig träningskläder, börjar snart använda dem ändå fast jag inte får träna.. haha!

Lördag

Godmorgon!

Tidigt upp i morse för att masa mig iväg till jobbet. Men alltid lika kul när man kommer hit och träffar alla glada människor, både kunder och personal :)

Jag vet faktiskt inte vad som händer resten av dagen, det blir nog att rensa mitt rum på en massa saker eftersom vi flyttar om tre veckor.. Så dax att sätta fart nu på riktigt! Annars ska jag träffa Louise när hon slutat jobba, men får se hur det blir.

Ha en bra dag!


New in

En av de nya tröjorna, super mysig! Helt klart en ny favvis i garderoben,
99kr - H&M


Fredag

Hej!
 
Dagen började med några timmar i skolan, fick träffa både vår nya matte och idrotts lärare så det var lite kul att få ansikte på dem.
Efter skolan vart det en runda till stan, H&M och Ginatricot. Handlade present till Anny som fyller år på tisdag och införskaffade mig samtidigt en kofta och typ en tröja. Super sköna och mysiga! Visar bild så fort jag använder dem. 
 
Spenderade som sagt några timmar med Malin i stan och sen mötte jag upp Louise på knutan så åkte vi hem till henne och sen nästan direkt ut en sväng till väla. Tänkte köpa en klänning på Gina som inte fanns i min storlek i stan, men ångrade mig i sista sekunden. Hittade även en mascara på rea inne på H&M men insåg när vi kom fram till kassan att kortet låg kvar hemma.. och 20 kr kontant i plånboken, super.. inte! Så idag kom jag hem tomhänt från väla. 
 
Nu sitter vi hemma hos Louise igen, ska snart dra hem för att duscha osv för ska upp tidigt och jobba imorgon.
Hörs då!
 
Dagens outfit
Min nya hair donut :) gjord själv faktiskt! 
Bästaste vännen <3

JobbaJobbaJobba

Påväg till Studio Aktiverum för att jobba mina tre timmar som vanligt varje vecka. Tråkigt nog kan jag som jag nämnt tidigare inte träna.. och att se alla tränings motiverade människor på gymmet gör mig lite smått galen om jag ska vara ärlig. Men så fort jag blir frisk, förhoppningsvis inom tre månader så kör vi igen!
 
Här kommer även två videor, en "reklam snutt" och en video från 20 års jubileumet.. grymt!
 

Torsdag

Godmorgon!

Då var det time for school igen. Dagen kommer (förhoppningsvis inte) spenderas ute med olika lekar och samarbetsövningar, gissar jag på.. för att ettorna ska känna sig välkomna och komma in i "gänget" med resten av klasserna på skolan.

Jag minns själv för ett år sedan då jag var i samma sits som dem. Oj vad jag var nervös flera veckor efter skolstarten, för att inte tala om första dagen. Andra dagen ville jag helt ärligt inte gå tillbaka. Men jag är glad att jag gjorde det, haha.
Nu trivs jag tillsammans med min klass och mina kompisar. Framöver kommer det bli ännu roligare i och med att våra profil val är gjorda. Thumbs up!

Ha en bra dag.

Från vänster: Valle, Sonja, Jag, Malin


Once Upon A Time

Har fallit helt och hållet för denna serie, är på avsnitt tre och började titta innan idag efter skolan.
För er som undrar vad det är så kommer trailern här nedan.
 
 
En väldigt speciell serie.. men så bra!

Schema HT 2012

Kan inte direkt påstå att jag hoppar upp och ned av glädje för detta schema.. jisses :(

Onsdag

Just nu sitter jag här vid min älskade laptop som varit ifrån mig hela sommaren. Har laddat ner lite nödvändiga saker och fixat inställningar m.m och nu ska jag sätta på det första avsnittet av serien "Once Upon a Time".. får se vad det är för något, hoppas det är bra!

Dagen började med att kuratorn och vår syv (studievägledare) kom in och pratade med oss om saker som är bra att veta inför framtiden liksom, lite om högskolan, betyg osv.
Nu i eftermiddag valde vi våra profiler, foto eller film och för min del vart det film. Hoppas att jag utvecklas och tycker att det är lika kul senare som jag tycker att det är nu.
Fick även sluta tidigare, skönt det! Ungefär en timme tidigare än väntat, perfekt!

Har inga bilder på datorn så detta inlägg får bli lite "grått", peace!

Tillbaka i skolbänken

Kort första dag i skolan. Vi fick se de nya lokalerna ovanför thaikorner och vart informerade om vårt nya schema osv. 
Pga schemat så måste jag byta jobbdag på Aktiverum, så om det går vägen så kommer min fasta dag vara måndag istället för torsdag då vi slutar 16:30 tisdag, onsdag och torsdag..
 
Nu blir det bingen igen och imorgon är jag redo att hämta hem min dator! Can't wait!
 
Vill inget hellre än kunna träna igen, NU!

~

Har precis kollat färdigt på filmen LOL, har velat se den så himla länge så nu, äntligen! Den var lika bra som mina förväntningar. Bra handling och snygga boys, stort plus!
 
 
Imorgon.. skola igen. Hela sommarlovet, puts väck. Men nu ska vi inte hänga läpp för det, fokuserar i första hand på att bli frisk så fort som möjligt.
Ska krypa ner i sängen och försöka sova nu. Sov gott!

Last day

Sista sommarlovsdagen idag.. Känns som sommaren har flugit iväg, konstigt.
Ligger i alla fall nere på gräsmattan och solar med Louise och utnyttjar solen, man vet aldrig när den försvinner för i år..
Men varmt som tusan är det så snart ska vi upp i lägenheten igen, får se vad vi hittar på då :) men kan säga en sak, vi har aldrig tråkigt i alla fall!


Körtelfeber

Har för några dagar sedan fått diagnosen "körtelfeber".. vilket innebär att min ena halsmandel är super svullen (ingen mat kan komma igenom den sidan av munnen) och det gör svinaktigt ont att svälja, dricka eller äta i omgångar. Detta skiftar dock väldigt från dag till dag, men allt som oftast är det skit rent ut sagt.
 
Inte nog med smärtan, detta resulterar också att jag inte får träna alls under hela tiden jag är "sjuk" plus en månad efter jag blivit friskförklarad. Får inte heller bära tungt (ett under att jag får lov att bära min datorväska i skolan sen..) eller göra minsta lilla som får mig upp i puls, för det kan påverka mina inre organ till svullnad, i värsta fall blödningar och det slutar inte bra. Så det är något jag undviker och ska undvika framöver!
 
Frisk blir jag förhoppningsvis så fort som möjligt, detta kan ta upp till tre månader innan jag är helt frisk och får lov att utföra fysiska aktiviteter igen.
 
Då undrar säkert vissa nu, kan jag bli smittad? Svaret på den frågan är att risken är väldigt liten, men den finns alltid där, precis som med andra former av virus.
Men så länge vi inte delar saliv genom kyssar eller dela dricka ur flaska eller liknande så kan ni vara lugna. Körtelfeber kallas tydligen "kissing desease" dvs "kysssjukan" för det sägs att det lättast smittas den vägen.
 
Kände bara att jag ville informera om detta så folk inte undrar varför jag är trött eller är på dåligt humör hela tiden under denna period. Jag ska göra mitt bästa för att hålla humöret uppe, men det är inte allt för lätt när man knappt får göra något annat än äta, sova, skolan, jobba sen om igen..
 
Peace
 

Tack pappa!

Glad tjej! Träningslinne, té, parfym och converse skor :)


Just nu

As long as you love me
We could be starving
We could be homeless
We could be broke
As long as you love me


STFU and train!

Nu har jag bestämt mig för att bli frisk så snabbt som möjligt genom sömn och rätt kost så att jag kan komma igång med min sjukt efterlängtade träning.
Därav inspo bilderna nedan :)


Torsdag

Igår eftermiddag/kväll mådde jag mycket bättre i kroppen och halsen men det blev tyvärr sämre direkt när jag vaknade i morse. Min smärta i halsen är tillbaka och jag känner mig fruktansvärt trött och matt i hela kroppen.
Men eftersom ingen "diagnos" är ställd på mig, jag smittar ingen osv så är jag åter idag på jobb. Sen direkt hem i soffläge igen..


Feeling better and better

Har suttit/legat hemma hela dagen och vilat fram tills jobb 16:30-19:30. Hade ganska ont i halsen hela dagen fram tills jag kom till jobbet (Aktiverum) men sen släppte det lite grann och nu känns det inte så jätte mycket men min högra halsmandel är fortfarande super svullen som en pingisboll typ..
Imorgon ska jag försöka ta mig ut på en liten pw för att få igång kroppen, men får ta det väldigt försiktigt så min infektion i halsen inte blir sämre.

(bilden - var hos doktorn igår och tog Blodprov för första gången i mitt liv :0)


So sick of this

Sådärja då var man riktigt förkyld igen.. Har mega svullna halsmandlar så jag knappt kan svälja eller prata, har inte heller kunnat sova jätte mycket i natt :(
Så morfar följer med mig till doktorn, har tid 11:30 och förhoppningsvis får jag något penicillin så jag blir frisk så snabbt som möjligt.


Dagens outfit

Började dagen med en sväng på väla med Louise. Kollade lite träningskläder och skor och gick runt och mös lite. Avslutade med lunch, carbonara för min del och hemmalagad hamburgare för Louise :)
Sen drog vi direkt hem till min farmor en sväng och nu sitter jag här på jobb. Cirka två timmar kvar..
Dagens outfit består utav ett linne från Lager 157 och byxorna kommer ifrån Zara (nyinköpta från igår)


Nelly.com

Lovely!

Alanya pictures

Favorit baren, helt galna inkastare och servetörer!
 
Killen i bakgrunden till vänster ville tydligen "förlova" sig med mig, vet inte hur mycket skämt det var i det han sa egentligen, man kan aldrig riktigt veta, haha..
 
Frozen Strawberry Margarita och Piggelin på Carisma bar.
 
Robin Hood diskotek, jätte kul att se det igen (var i Alanya med pappa för fem år sedan och då gick vi förbi detta diskotek och jag minns hur fascinerad jag var över stället, haha) och inga som helst problem att hitta dit igen efter dessa år. Prickade rätt med exakt rätt "gränd" så vi gick rakt på det. Bilden gör egentligen inte diskoteket rättvisa, mycket större och mäktigare i verkligheten!
Tror att ena våningen är R&B och andra Latino.
 
Diskotek Istanbul i hamnen.
 
VIKING, världens häftigaste party båt! Gigantiskt fartyg med utklädd personal och ett gigantiskt vikinga huvud som ni kan se på bilden med blå ögon som lös i mörkret, så otroligt häftigt! Ville bara kasta mig på båten, men eftersom mamma var med så var det inte så lätt tyvärr.. Detta fartyg seglade ut varje kväll runt tio och kom tillbaka till hamnen ett antal timmar senare.
 
En av de anställda på VIKING, en del var läskiga clowner och t.ex. jokern i Batman, riktigt grymt! Men fick tyvärr inte med dem på bild :(
 
VIKING
 
Mitt i centrum
 
Fick inte till någon bättre bild än denna på borgen som ligger uppe på ett jätte stort berg som man kan se från stranden och såhär upplyst på kvällen. Var inte där uppe under denna resa, men besökte det med pappa för fem år sedan.
 
En del av "party gatan"
 
Utsikt från balkongen ner till poolen, fjärde våningen.
 
Utsikt från balkongen, lite havsutsikt!
 
Photoshoot med mammi
 
Fire show på hotellet, grymt! Temperaturen steg flera hundra grader när han sprutade eld (större eldmoln som jag inte lyckades fånga på bild).. var inte så jätte trevligt att bli varmare än vad man redan var..
 
 
Alanya
Positivt:
~ Perfekt partyställe
~ Många hotell precis vid vattnet och vid centrum
~ Solsäkert väder
~ Stort sortiment av billiga märkeskopior
 
Negativt:
~ Lång transfer från flygplatsen (2 h)
~ Djupt i havet direkt från stranden
 
Jag bara älskar Alanya! Perfekt uteliv för de som vill det, fin strand med härligt vatten för de som vill det och stort utbud av piratkopior av märkeskläder till ett väldigt, väldigt bra pris om man är bra på att pruta förstås!
Åh, kan knappt vänta tills jag åker tillbaka.. försöker övertala mina föräldrar att få åka utomlands ensam med kompisar till nästa sommar, men om pappa får bestämma (tillsammans med mamma dårå..) så blir det inte Alanya i alla fall :( så om det inte blir nästa år, då kan jag lova att det blir nästa igen! Ingen tvekan om saken, ska hälsa på grabbarna på Carisma bar och min söta kompis på Alaiye Kleopatra Hotel som ska bjuda mig på middag! ;)

Home sweet home

Godmorgon Sverige!
Flygturen inatt gick bra, sov en timme och spenderade de andra två timmarna och tjugo minuterna med att lyssna på musik, äta och kolla på film :)
Idag ska jag träffa Louise för att överlämna lite presenter :D och senare ikväll blir det grillning hos mormor och morfar.
(bilden - snake show på hotellet, läskigt!)


Sista dagen Alanya, Turkiet

Godmorgon!
Startar dagen vid poolen, själv då? ;)
Nu är det inte många timmar kvar i solen innan planet lyfter hemåt.. Bussen till flygplatsen kommer 18:00, framme på Antalya flygplats cirka 20:00 och sen går planet ytterligare två timmar senare.. Jag håller tummarna och hoppas om en bra och lugn flygtur. Sist vi flög hem från Antalya när vi varit i Side var det inte lika kul. Jag trodde knappt att vi skulle komma hem igen så mycket det hoppade och hade sig.. Men nu försöker jag glömma det och tänka positivt i alla fall! :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3066446/images/2012/pic_502367b89606ee71220000ca.jpg" class="image">


Dag 7 Alanya, Turkiet

Hemfärd väldigt snart :( jag vill inte! Vi har haft det så himla härligt denna veckan, underbart på stranden och jätte kul på kvällarna i hjärtat av Alanya.
Bilder som jag tagit med min systemkamera kommer upp sen någon gång när jag kommit hem..
Sov gott!


Dag 6 Alanya, Turkiet

Idag började vi dagen med att gå på en marknad som arrangeras en gång i veckan cirka tio minuter från vårt hotell. Lat som man är så tog vi en taxi för 1. Vi var osäkra på vägen. 2. I denna värmen vill eller kan man inte gå några längre sträckor.. Och trots den lilla, lilla marknaden som gick snabbt att gå igenom, någon timme bara så vart det väldigt mycket shopping idag med så nu är snart mina pengar slut, haha. Här går det undan! Ikväll har vi varit inne i hjärtat av Alanya, "centrum" på vår favorit bar Carisma med hur trevlig personal som helst, tycker verkligen om de killarna! Inget snuskeri och sådant trams, skönt :)


Dag 5 Alanya, Turkiet

Sol, bad och en jäkla värme har det varit idag.. Med en aning brist på sömn så blev jag tvungen att gå upp från stranden och lägga mig en timme uppe på rummet och vila mig i form, magen är heller inte hundra okej ännu så det påverkar också mitt välmående och humör tyvärr.. Men mådde mycket bättre efter jag hade fått sova lite :) Imorgon blir det marknad = en massa shopping, hepp! (bilden - uppträde på hotellet ikväll, fråga mig inte vad de håller på med, haha. Barnen tyckte om det i alla fall!)


Dag 4 Alanya, Turkiet

Varmare idag än igår och blåste i princip ingenting på stranden idag, puha! Lite färg har jag nog lyckats få men det går sakta men säkert.. Har dock bränt mig på axlarna, lite på bröstet och överarmarna. Men snart ändras de till brun färg istället när det röda lagt sig :) Ikväll har vi gått in till stan, 1,5 km för info! och shoppat sjukt mycket.. Pengarna bara flyger iväg! Men det kan vara värt det ibland, hehe ;) Nej nu ska jag krypa i säng uppe på rummet, är så himla trött nu om dagarna.. Sena kvällar och tidiga morgnar.. Sovgott! :)


Dag 3 Alanya, Turkiet

Oj vad varmt det varit idag! Skulle bli varmare nu i helgen men trodde inte det skulle vända så! Tror ändå det var 36-37 grader idag och cirka 29 grader nu ikväll. Dagen såg ut som igår ungefär, men har shoppat en hel del nu! :D dels saker till mig själv men även lite presenter till mina närmsta vänner, speciellt min bästavän :D du vet vem du är! (Louise) heheh ;) Nu ska jag upp och sova innan jag dör av värmeslag och trötthet, hörs imorrn! Bilderna förresten är från hamnen och "party centrum".. Bättre bilder kommer när jag är hemma! Peace


Kvällens outfit

Top - Gina Shorts - H&M (är dock inte lika brun i verkligheten som på bilden, ljuset i hallen luras lite)


Dag 2 Alanya, Turkiet

Dagen började med en god hotellfrukost och sen var jag tvungen att lägga mig i sängen igen ett litet tag för jag fick kramper i magen av något konstigt jag ätit igår tror jag.. Men mådde bättre efter en stund så vi snabbade oss ner till stranden för att få ut så mycket av solen som möjligt. Köpte även en luftmadrass, super nice att guppa runt på den i vattnet och sola, oavsett om det är i havet eller poolen. Stor risk att man glider iväg med strömmen i havet om man inte är uppmärksam.. Men åter till dagen. Efter lunch på stranden gick vi upp till hotellet och badade i poolen och ikväll ska vi ut i Alanya och kolla in stan, shoppa och mysa!


Dag 1 Alanya, Turkiet

35 grader och skinande sol mötte oss när vi kom ut från flygplatsen i Antalya. Transfern med buss tog två timmar med en paus efter en timme i Side för toalettbesök och inhandling av vatten. Efter många om och men och timmar i bussen så kom vi fram till Alanya och Alaiye Kleopatra Hotel! Upp på rummet, packa upp snabbt som tusan och sen ner direkt till poolen.. Missade lunchen på hotellet så vi fick gå till stranden och äta istället. Vart Carbonara.. Inte som hemma, men det fungerade ändå! Hem till hotellet, upp och duscha och ta en powernap för att sedan efter kvällsmat på hotellet gå ut en liten sväng på stan. Ingen shopping idag, men tro mig.. Det kommer!


Malmö airport

Sitter just nu med mamma på Malmö flygplats och väntar på att få gå på planet. Har checkat in vårt bagage och gått igenom säkerhetskontroll. Jag känner mig alltid så skyldig när jag ska ta av mig tjocktröjan och gå igenom securetyn fast man vet att man inte har något "olagligt" med eller på sig, haha! Någon som känner igen sig? Nåväl, avnjuter en Vanilla Latte från EH och planet går först om en timme och tjugo minuter :)


Turkiet

Sov gott! Men ska upp igen om cirka fyra timmar för att åka till Malmö airport och sen vidare till Alanya, Turkiet! Är så himla lycklig just nu, snart ligger jag i solen och steker och blir brun :D äntligen! Kommer antagligen inte hinna blogga när jag är där, men kommer visa er bilder jag tar med min systemkamera när jag kommer hem igen! :) Peace