Time to study

Jobbat nästan hela dagen, var tvungen att sluta lite tidigare idag för jag skulle på risk 1 utbildning på körskolan. Utbildningen varade tre timmar och jag är hjärtligt glad över att läraren var så pass rolig som han var, annars hade de tre timmarna blivit fruktansvärt långa. Funderar på att välja honom som min körlärare, han verkade riktigt schysst!

Nu försöker jag ägna en liten stund varje kväll att läsa i min körkortsbok så att teorin snart sätter sig i huvudet. Märkte igår när jag läste om samma mening tre gånger att jag måste sluta läsa så fort jag blir trött annars blir resultatet inte så bra. Nu är det slut på pluggandet för ikväll. Otroligt skönt det ska bli med sömn nu!


Zoo

Har spenderat dagen på Zoo i Köpenhamn med mina kusiner, farbror, hans fru och farfar. Trots regnet så hade vi en underbart mysig och rolig dag. Tog med min systemkamera till ingen nytta då regnet öste ner i omgångar så fick låsa in den i ett skåp så att den inte skulle bli förstörd och blöt. Tog några bilder med min ifån dock.

Avslutade dagen med mat på Jensen's Bøfhus i centrala Köpenhamn.


Måndag & Tisdag

Igår var jag på stranden och fick för mig att jag skulle ta årets första dopp i havet här i Sverige för att jag höll på att dö av värme.. Sagt och gjort, simmade/badade med kompisarna i kanske tjugo minuter och påvägen upp känner jag något som smeker till mig på smalbenet. Tror att det bara är sjögräs eller något annat men blir snabbt varse om när den plötsliga smärtan kom att det var en brännmanet som hade kramat mitt ben. Upp till mamma i panik för smärtan var så enorm, bort till livräddarna och smorde på med kylbalsam som hjälpte efter en liten stund. Typiskt när man väl väljer att bada i svenskt vatten så händer det.. Nu lär det dröja ett tag innan jag badar på fria bad igen.

Har jobbat hela dagen idag i Helsingör fram tills ca klockan sex då jag tog båten hem tillsammans med Louise.

Nu sitter jag här med ett glas iskall cola som jag berömmer mig själv med efter en lyckad övningskörning med mamma på Välas industriområde. Skönt nu när jag börjar bli lite varm i kläderna med körningen. Ska nog passa på att läsa lite i mina körskoleböcker ikväll när jag ändå är igång.


Oh hej!

Har helt glömt bort att blogga de senaste dagarna, eller snarare den senaste veckan.. upsi!

Jag har på senaste tiden jobbat r*ven av mig i Helsingör, firat min chef/kompis födelsedag med en överraskningsfest och hunnit med någon enstaka dag på stranden. Så livet leker precis som det ska.

Idag kom mina kusiner från Stockholm hit så veckan som kommer, kommer jag spendera mycket tid med dem, vi ska bland annat till Zoo i Köpenhamn någon dag och sen bara mysa antagligen, älskar min familj!
Pricken över i:et är ändå Helsingborgsfestivalen i slutet av veckan, äntligen! Can't wait.


#quote

 

Every parting is a form of death, as every reunion is a type of heaven


Filmtips

Det händer inte så ofta längre att jag blir så rädd av en skräckfilm att jag sitter och skriker min kompis i örat bredvid mig, men så vart faktiskt fallet ikväll. Jag och Louise såg filmen The Wicked som var sjukt bra! Riktigt spännande och lite oväntad faktiskt. Kan varmt rekommendera denna! 
 
The Wicked handlar om en grupp ungdomar som bestämmer sig för att undersöka myten om en häxa som bor i ett stort hus långt in i skogen. Väl vid huset så uppmanas alla ungdomar att kasta varsin sten på huset och försöka att inte träffa några fönster så att de krossas, för då "will the Wicked catch you" säger myten. Se trailern nedan!
 

Jobb hit och jobb dit

De senaste dagarna har faktiskt bestått mycket av jobb.. Solade dock med Louise för några dagar sedan och drack varsin cider i solen, härligt! Har lite dålig koll på dagarna nu när det är sommarlov, ställer ibland frågan "vilken dag är det idag" till mig själv flera gånger om dagen.. Haha så illa är det.

I förrgår så satt jag barnvakt åt världens goaste lilla tjej i några timmar, gick hur bra som helst vilket jag är glad över.

Igårkväll sov jag över och hade filmmys hos Saga, lagade bananpannkakor och hade det väldigt mysigt!

Och både igår och idag har jag hjälpt till och jobbat inne hos två kompisar på ett café/restaurang i Helsingör. Imorgon och på söndag blir det jobb på busfabriken så nu blir det verkligen jobb för hela slanten!

Kvällen har spenderats med Louise, kollade lite film men konstaterade efter tjugo minuter av filmen att vi båda var så trötta (hon satt nästan upp sovandes..) så vi bestämde oss för att fortsätta se den en annan dag. Tror att filmen är bra i alla fall, en skräckfilm som heter The Wicked tror jag.. Handlar om en häxa i skogen typ. Nu ska jag krypa isäng så man orkar upp imorgon.


Just as simple as that

Kom precis innanför dörren efter en liten spontan kvälls pw. Så nu sitter jag och smuttar på en kopp varm te med honung och citron för min lilla hals. Hostan jag fått efter semestern har fortfarande inte försvunnit så nu blir det skärpning med kost, träning och te drickande!

Åt fantastisk god thaimat tidigare ikväll också som bestod av ris, kyckling och cashewnötter, riktigt gott!


Take me back

Är det ens möjligt att sakna ett land, en stad, ett hotell, en strand, en bargata, värmen och en grupp underbara människor så mycket som jag gör just nu och så mycket så att det näsan gör ont i själen? Sitter och lyssnar på några låtar som var speciella i vissa stunder för just denna resan;

Thrift Shop- feat. Wanz - Macklemore & Ryan Lewis
Bara Bara Bere Bere - Alex Ferrari
Everybody fucks - Pitbull, Akon, David Rush
Turn me on - Kevin Lyttle

Bläddrade bland annat igenom dessa bilder nedan medans jag lyssnade på låtarna ovan. Min kropp, mitt hjärta, hela min själ vill tillbaka till de speciella stunderna och ögonblicken som gjorde resan så underbar och det är nu!


I need you in my life..

 
Never say goodbye, because saying goodbye means going away and going away means forgetting
 
 

Dagens outfit

Var ganska länge sedan jag gjorde en dagens outfit så here goes. Allt jag har på mig idag är faktiskt nytt på ett eller annat sätt!

Hoodie - Hollister
Jeans - GinaTricot
Dagens parfym - Oh Lola by Marc Jacobs

Dagen ska spenderas med Saga, ska runt och kolla på lite körskolor, ner en runda i stan och uträtta några ärende och träna vid halv sex. Efter det ska jag möta upp mina saknade vänner i stan för en kvällsfika.. Känns som att vi har miljoner saker att prata om! Detta kommer bli en bra, solig dag!


Can't wait

Låt tiden gå fort nu. Först min födelsedag och körkort, sen studenten och efter skolan har jag faktiskt lite planer, så himla skönt! Dock håller jag det för mig själv ett tag framöver..


Onsdag

Ganska sjukt faktiskt hur snabbt tiden går.. Jag och Saga kom på att det var exakt två veckor sedan vi åkte till Turkiet idag, och en vecka sedan vi tvingades säga farväl till alla och satte oss på planet och åkte hem.

Men idag har vi varit en sväng på Emporia i Malmö, ätit god lunch (i alla fall jag.. Saga improviserade en liten picknick utanför Emporia haha), shoppat på bland annat Hollister och bara myst!

En underbar dag som avslutas med några timmars arbete på Helsingborgs bästa gym Aktiverum!


2/7

Idag är det ingen vanlig dag.. För idag är det min bästa väns födelsedag!
Stort grattis bästa Louise på 19års dagen, vi ses ikväll sweety!